Brabantse Wal Asperges

Brabantse Wal Asperges

De Brabantse Wal Asperge onderscheidt zich in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze unieke smaak is ontstaan door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind.
Op de Europese lijst van producten met een zogenoemde beschermde oorsprongsbenaming staan meer dan 1320 producten. Uit Nederland genieten vooral kazen bescherming, zoals kanterkaas, ‘Boeren-Leidse met sleutels’, Noord-Hollandse Gouda en Noord-Hollandse Edammer. Ook het aardappelras Opperdoezer Ronde staat in het register. Sinds februari 2016 is de Brabantse Wal Asperge aan deze bijzondere lijst toegevoegd.

Naar aanleiding van de Europese erkenning heeft MeerMerk Communicatie een nieuwe website ontwikkeld voor de Brabantse Wal Asperges. De website biedt informatie over de erkenning, het product, maar ook over de telers en aangesloten restaurants. Daarnaast hebben wij diverse advertenties ontworpen voor in huis-aan-huis bladen. Aan de hand van het mediaplan hebben wij de social media kanalen ingericht en beheerd.

Bekijk de website!

 

" /> Mijn titel